Să mai scriu, să nu mai scriu, să mai scriu…

Unele lucruri mă încurajează. Unele lucruri mă descurajează să mai scriu. Unele persoane mă încurajează. Altele mă descurajează. Şi-atunci stau şi mă întreb: să mai scriu, să nu mai scriu, să mai scriu…?

Nu, nimeni nu mi-a zis direct în faţă să nu mai scriu. Dar parcă simt ceva. Că ceea ce scriu nu e întotdeauna bine. Aşa am fost eu mereu, un suspicios, un om care întoarce pe toate feţele orice. Dar cu suspiciunile mele n-am dat greş de multe ori. Am dat însă de multe ori greş când am spus sau scris ceva.

Am ştiut că scrisul într-un spaţiu public e cu schepsis. Aşa că mi-am asumat acest lucru. Stau să mă gândesc: ce pierd sau ce câştig dacă scriu sau dacă nu scriu? De fapt nu e vorba nici de una, nici de alta. Este pur şi simplu alegerea mea. Este dorinţa mea de a scrie ce simt şi gândesc. Nu că i-ar păsa cuiva.

Mâzgăliturile mele de aici sunt simple pentru că vin de la un om simplu. Aşa ca mulţi dintre noi. Suntem toţi simpli. Doar ne închipuim sau îşi închipuie alţii despre noi că suntem complicaţi. Asta e părerea mea.

Tuturor celor care mă citiţi, tuturor celor care apăsaţi butonul „like”, vă mulţumesc frumos. Îmi pare rău că eu nu apăs butonul „like”. Vă cer scuze pentru asta. Ceva mă reţine. Uneori simt că aş nedreptăţi pe cineva dacă aş începe să apăs butonul „like”. Alteori simt că mă deschid prea mult şi dacă arăt că îmi place ceva îmi fac singur rău.

Dar să ştiţi că în sufletul meu vă apreciez şi vă mulţumesc. Să nu uitaţi niciodată acest lucru. Şi poate că va veni şi ziua în care, aşa cum am hotărât să încep să scriu aici în acest spaţiu public, voi începe să apăs şi butonul „like”. Omul se mai schimbă. Atât în bine cât şi în rău…

codrin

9 gânduri despre “Să mai scriu, să nu mai scriu, să mai scriu…

 1. „Mâzgăliturile mele” sunt ceea ce multi dintre noi au nevoie. Daca te hotarasti sa te opresti sau nu , este decizia ta insa unii si cred ca nu putini , ne dorim sa ne bucuri in continuare cu acest ” balsam sufletesc „

  Apreciat de 1 persoană

  1. Îţi mulţumesc mult de tot Maria pentru încurajare. E mult spus „balsam”, mă măguleşti. Din păcate nu tot ce voi scrie este poate frumos, optimist, sau bun. Dar sunt experienţele mele, trăirile mele, gândurile mele. Iar răspunsurile voastre cred că mă vor face să continui, cel puţin o perioadă.

   Apreciază

 2. Draga Codrine, SCRIE! Eu am renunțat cindva la aceasta”îndrăzneala” din aceleași considerente exterioare care ne fac mereu sa dam înapoi. Asta cu scrisul este din punctul meu de vedere sufletul scos la lumina. Lumina o vedem cind întunericul ii cedează locul . Stiu ca mereu nu e destul de bine , de frumos si de corect, dar poate e real si sincer. Ma întreb ,cu maturitate sper ,ce a mai rămas din esența noastra ,care ar trebui sa fie puritate si inocenta? Daca privesc in jur si vad tot constat ca prea puțin. Dar vezi construcția mea cataloghează toate relele sau nefericirile ca si accidentale . Oamenii nu pot fi rai decit accidental sau conjunctural . Si atunci cei care scot la lumina sentimente si trăiri ,reale si frumoase ,nu pot decit sa ii ajute pe ceilalți sa vadă frumusetea din viața asta , uneori extrem de scurta.Pe mine ma inspiri si ma bucuri! Dar doresc in primul rind ca tu sa faci ce simți tu ca e bine pentru tine. Cu ginduri bune , Liliana

  Apreciat de 1 persoană

  1. Îţi mulţumesc mult de tot pentru încurajare Liliana. M-ai inspirat mereu. Spui lucrurilor pe nume şi ai un talent la scris pe care îmi pare rău că nu l-ai fructificat scriind cărţi adevărate. Dar cred că niciodată nu e prea târziu pentru nimic în lume. Aşa cum scriam şi Mariei, găndurile voastre mă încurajează să continui. Numai bine îţi doresc şi eu ţie şi tuturor celor dragi.

   Apreciază

 3. Salut Codrin! La multi ani cu multa sanatate Si impliniri pentru tine si toata familia!!!
  Nu ti-am mai scris de tare demult si imi pare rau sa constat asta, cu atit mai mult ca la mine nu e vorba decit de lene. Eu iti spun ca nu are rost sa intrebi pe nimeni ce sa faci. Cui nu-i place sa caute altceva de citit! Scrisul la tine e ceea ce inseamna sa fii Codrin, asa ca continua sa fii Codrin! Multe dintre gindurile tale le-au trecut prin cap si multora dintre noi si se poate intimpla ca unora nu le-a placut ca nu sint unicate iar altora le-a placut tocmai asta, ca si mie de exemplu, pentru ca ma gindesc ca daca si altii se gindesc la asta inseamna ca poate sint si eu normal.
  Eu am si un regim mai ciudat din punct de vedere multimedia, acasa nu imi vine sa deschid calculatoru si la vapor abia astept, dar in general nu am internet , sau daca e, la 20$ pentru 80Mb si deci va fi strict pentru comunicarea cu familia.
  Una peste alta nu lasa pe nimeni sa iti spuna cum sa iti „ocupi” locul tau unic in lumea asta.
  Toate cele mai bune!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Salut Sorine,
   Îţi mulţumesc mult de tot pentru răspuns, pentru încurajări şi pentru urările pentru noi. Vă dorim şi noi vouă tuturor un an nou cu sănătate şi fericire!
   Îţi spun şi ţie, ca şi colegelor noastre, că ceea ce mi-ai scris mă încurajează să continui. Îţi mulţumesc mult de tot.
   Sunt sigur că fiecare dintre voi aţi avea multe de spus şi de împărtăşit cu noi. Eu unul aş citi cu mare plăcere tot ce aţi scrie. Sunteţi o parte din viaţa mea pe care nu o pot uita şi vă mulţumesc pentru asta.
   Numai bine îţi doresc ţie şi celor dragi ai tăi.
   Să ne auzim cu bine.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s