Părerea mea despre… „Aventuri în Africa” de Mihaela-Corina Nicolae, de la Editura Coresi (Librăria Coresi)

Aventuri în Africa de Mihaela-Corina Nicolae este o superbă carte pentru copii „scrisă” de un leu numit Munge – numit așa după un râu African –, care-și povestește viața de la naștere până la maturitate.

Desigur că în zilele noastre putem afla foarte multe despre viața animalelor sălbatice din savana africană dintr-o multitudine de documentare de pe atâtea canale de televiziune sau de pe internet. Dar nu poate fi nimic comparabil cu această carte a scriitoarei Mihaela-Corina Nicolae, scrisă cu duioșie și mare drag pentru animale, având în centrul atenției familia, dragostea și prietenia.

De când deschide ochii după naștere, leuțul Munge ne povestește cu pasiune despre dragostea mamei lui și despre dragele lui surori Nbala și Membe, despre „casa” lui – aflată pe câmpia Serengeti –, despre tatăl lui – pe care-l întâlnește mai târziu – și, nu în ultimul rând, despre numeroasa lui familie în sânul căreia își trăiește copilăria.

Aventuri în Africa este o carte excepțională, o carte educativă, din mai multe puncte de vedere, care poate fi citită singuri de către copii, poate fi citită de părinți și bunici pentru copiii care încă nu știu să citească, dar care poate fi citită și de orice om interesat de viața animalelor sălbatice, în special de leii africani. Leuțul nostru Munge ne povestește foarte multe lucruri interesante, atât despre lei, cât și despre alte animale, cum ar fi girafe, zebre, antilope, gazele, elefanți, rinoceri, struți, flamingo, hipopotami, maimuțe, leoparzi, crocodili, vulturi și altele. Cititorii, fie ei copii sau adulți, vor afla foarte multe fapte interesante despre viața animalelor și nu numai.

Chiar dacă sunt lei, iar leul este numit regele animalelor, viața lor nu este deloc prea simplă și nu sunt scutiți de primejdii. Existența lor este o continuă luptă pentru hrană și supraviețuire.

Leul nostru povestitor ne arată cât de importantă este familia în savană: „Ca de obicei, mama reușea să-mi liniștească temerile, să mă încurajeze, să-mi dea încredere în forțele proprii. Din spusele ei și din experiența nouă prin care trecusem, înțelegeam, încă o dată, cât de dificil se trăiește în savană și cât de important este să ai mereu sprijinul familiei, în orice împrejurare, căci singur, la început, nu te poți descurca.”

Munge ne descrie cu drag locul în care s-a născut și în care a trăit mult timp, acea savană africană unde un copac imens le ține umbră în zilele toride. Ne povestește despre aventurile și năzbâtiile pe care le face orice copil, fie el animal sau om, ca de exemplu pățaniile care i se întâmplă atunci când pleacă singur de lângă ai lui și intră în bucluc. Dar, ca orice copil, învață mereu, din orice experiență. Este neascultător iar și iar, atât timp cât e copil, fiecare aventură adunându-se la experiența lui de viață. La un moment dat, una dintre greșelile lui îi provoacă o mare durere. Trăiește experiența interacțiunii cu oameni care nu-i doresc binele. Va da de greutăți mari. Vă las pe voi, dragi cititori să vedeți dacă va răzbi.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=Mihaela+Corina+Nicolae

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s