Părerea mea despre… „Începuturi” de Lilly Aliens (Lilly Aliens, autoare romane de dragoste), de la Editura Coresi (Librăria Coresi)

Fiecare perioadă din viață este un nou început. Ne naștem, apoi mergem la școală, începem ceva nou. Creștem, urmăm liceul, începem o perioadă nouă din viață. Devenim majori, adulți, îmbrățișăm o meserie. Acestea și multe altele sunt începuturi. De aici și titlul acestui roman de dragoste, Începuturi de Lilly Aliens.

O tânără ne povestește viața ei, de la vârste fragede până la maturitate. De când se știe, a avut o înclinație pentru tot ce este frumos. Și-a dorit de mic copil să devină o divă. Printr-un concurs de împrejurări, dar dovedind și o foarte mare ambiție, ajunge să pozeze și să filmeze pentru diverse reclame. Părinții o susțin. Este foarte deșteaptă, învață bine și este cuminte. Nu prea are prietene. Pe măsură ce crește, are tot mai multă inițiativă și reușește să o atragă și pe mama ei, încă gravidă cu al doilea copil, în această industrie. Reușesc împreună să acapareze atenția tot mai multora. Apoi, după ce sora ei se naște, agențiile le angajează pe toate trei. Au din ce în ce mai multe solicitări. Tatăl ei le devine impresar.

Copila crește, învață mult, atât la școală cât și singură. Își dezvoltă tot mai mult cunoștințele în mai multe domenii. Abia intrată la liceu, se îndrăgostește de un bărbat mai în vârstă care face parte tot din această industrie a modei, fotomodelelor și revistelor mondene. Prima ei dragoste, mai mult închipuită, devine și prima ei decepție. Totul este doar în imaginația ei și nimic nu se materializează.

Eroina romanului Începuturi este o tânără ambițioasă care a știut mereu ce vrea, dar, recunoaște ea, nu au fost toți de acord cu abordările ei. Este o fire care se uită mai mult la exterior, la părerea altora despre ea, decât la propria persoană. De asemenea, și-a dorit să fie mereu mai matură decât vârsta ei adevărată. Recunoaște în sinea ei că este o copilă, totuși țintește sus, acolo unde numai adulții pot ajunge.

A doua dragoste, studentă fiind, la 18 ani, este un băiat mai apropiat de vârsta ei, de 25 de ani, care se dovedește a fi o surpriză pentru ea. Este o iubire pătimașă, dar tinerii petrec puțin timp împreună, el lucrând și călătorind mult în interes de serviciu, ea fiind ocupată cu facultatea și cu proiecte din lumea modei.

A deveni divă nu este ușor și nici lipsit de riscuri și decepții. Succesul vine extrem de greu, iar odată obținut, viața ți se schimbă altfel decât ți-ai închipuit.

Pentru mine, acțiunea este importantă, dar în acest roman am găsit mult mai fascinantă partea psihologică, predominantă a romanului. Descrierea gândurilor tinerei femei, iluziile, scenariile, dorințele ei contribuie la înțelegerea transformării personalității eroinei, de la vârste fragede până la maturitate.

Cărțile scriitoarei Lilly Aliens se pot achiziționa de la Librăria Coresi:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=Lilly+Aliens

Vă invit de asemenea să citiți gândurile mele și despre celelalte cărți – scrise de Lilly Aliens – pe care le-am citit până acum:

https://codrinpasca.com/?s=Lilly+Aliens

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s