Părerea mea despre… „Miracolul” de Iuliu Stanciu, de la Editura Coresi (Librăria Coresi)

Doi pensionari, Cornel – ateu și Mioara – credincioasă, formează de câțiva ani un cuplu. Religia este un motiv de ceartă între ei, dar, din fericire, anumite întâmplări îi apropie și îi determină să uite disensiunile dintre ei.

Cornel face o excursie la familia lui de la Moeciu, acolo unde este întâmpinat de sora și cumnatul lui. Într-o noapte, împreună cu dragul lui câine, dresat special pentru astfel de activități, merge la cules de trufe – o specie de ciuperci foarte căutată. Folosește un aparat special, numit termovizor, cu care este capabil să vadă pe timp de noapte. Această excursie și rezultatul ei, întoarcerea la soția lui cu o porție de trufe atât de căutate, îi ajută pe cei doi să se împace. Măcar pentru un timp.

Ambii își dau seama că ar fi mai bine ca, pe viitor, să caute cât mai des asemenea subiecte sau activități comune despre care să discute și să evite astfel motivele de ceartă. Desigur că nu numai știința și religia pot să ducă la certuri între cei apropiați. Vedem cum deseori politica sau chiar alegerile din alimentație provoacă deseori divergențe între oameni care se iubesc.

Scriitorul Iuliu Stanciu ne ține câteva lecții de fizică și știință, extrem de plăcute, pe înțelesul tuturor. De asemenea, cartea este și un jurnal de călătorie, cu descrieri despre Paris și Tahiti, o insulă exotică unde cei doi au prilejul să călătorească datorită unei verișoare a lui Cornel. Ruda lui deține aici o crescătorie de perle. Autorul ne descrie această exotică și fascinantă industrie a perlelor de cultură, bijuterii care se obțin cu multă trudă în condiții destul de grele și pentru a căror finalitate se așteaptă ani de zile. Din nefericire, la un moment dat, se întâmplă un fenomen natural grav, explicat pe îndelete de autor. Miracolul se întâmplă la revenirea în țară și vă las pe voi, dragi cititori, să-l descoperiți.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag, alături de toate celelalte cărți scrise de scriitorul Iuliu Stanciu:

http://www.librariacoresi.ro/shop?search=Iuliu+Stanciu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s