Părerea mea despre… „Va mai supraviețui statul român în anul 2089… ?” de Dan Brudariu, de la Editura Coresi (Librăria Coresi)

O colecție de eseuri, a patra carte a scriitorului Dan Brudariu pe care am citit-o, ne pune o întrebare și, în același timp, ne pune serios pe gânduri: Va mai supraviețui statul român în anul 2089… ?

Eu sunt optimist și sunt sigur că da, statul român va supraviețui pentru totdeauna, nu numai până în anul 2089. Dar Dan Brudariu ține să ne pună în gardă, să ne prevină, să ne spună că trebuie să fim atenți, pentru că nu este deloc imposibil ca un stat să dispară de pe hartă. S-au întâlnit destule astfel de cazuri în istoria omenirii.

„Se poate oare spune că Statul ca entitate politică, economică și culturală, având funcțiile sale sociale de care depinde viața unui întreg popor, poate să fie pus în pericol și chiar să dispară la un moment dat? Desigur că da”, este de părere scriitorul Dan Brudariu. El spune că un stat poate să dispară din cauza unui război pierdut. Dar mai sunt și alte cazuri în care un stat se poate schimba, de exemplu atunci când un regim politic este înlocuit cu un altul. Scriitorul ne dă câteva exemple, cum ar fi dispariția statului Dacia sau al URSS.

Eseuri interesante sunt cele despre „Etnogeneza Valahilor”; Țara Românească – primul stat valah suveran și independent; întemeierea primului stat suveran Moldova; principatele române și organizarea lor ca stat; aliații statului nostru; sau eseul care dă și titlul cărții Va mai supraviețui statul român în anul 2089… ?. Veți afla lucruri foarte interesante în toate eseurile din această carte a venerabilului Dan Brudariu.

Cărțile scriitorului Dan Brudariu se pot achiziționa de la Librăria Coresi și le recomand cu drag:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s