Părerea mea despre… „Sita” de Wilma

Sita este o autobiografie a scriitoarei Wilma, mult deosebită față de alte biografii pe care le-am citit până acum. Așa cum îi spune și titlul, toate faptele și datele au fost trecute printr-o sită și ne sunt redate doar lucrurile extrem de importante din viața scriitoarei. Nu veți găsi amănunte deosebite, dar veți găsi gânduri deosebite, întâmplări deosebite, oameni deosebiți.

De asemenea, abordarea acestei cărți este deosebită: este o autobiografie de iubire pentadică. Conform DEX, pentadic înseamnă ceva care se repetă la cinci zile sau un sistem construit în cinci timpi. În Sita, așa cum ne spune chiar scriitoarea Wilma, este însă vorba de „circuitul pentadic al iubirii, expus prin prisma mea individuală, urmând ca cititorul să întregească acest puzzle prin lectura sa. Așa cum l-a descris reputatul academician Alexandru Surdu, circuitul pentadic începe cu (1) dragostea de mamă, trecută firesc prin (2) dragostea de soră în sânul familiei, extinsă apoi spre toată comunitatea (3) dragostea dintre frații și suratele de cruce (prieteni), ajungând la (4) confruntarea dramatică a logodnei din dragoste, urmată apoi de logodna reală și de căsătorie, care pregătea revenirea la (5) dragostea de mamă.”

Voi adăuga doar că Wilma este o ființă demnă de toată admirația noastră. O persoană extrem de deșteaptă și de ambițioasă, care a făcut totul în viață pe baza propriilor ei puteri. Are o carieră de mare succes pentru care a muncit de multe ori de dimineața până seara. A trecut prin niște traume pe care ne este greu chiar și să ni le imaginăm. Dar, mereu cu zâmbetul pe buze și mereu puternică, a răzbit. Nu s-a lăsat bătută, ci din contră, a devenit și mai puternică pe măsura trecerii timpului.

Eu vă invit să citiți această carte. Nu veți regreta. Este o carte deosebită despre o persoană deosebită, căreia eu îi doresc multă sănătate și mult succes în continuare, în tot ceea ce face.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag, alături de toate celelalte cărți scrise de scriitoarea Wilma:

http://www.librariacoresi.ro/shop?search=wilma

http://www.librariacoresi.ro/shop?&search=cristina%20popa%20tache

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s