Părerea mea despre… „Lungul drum spre fericire” de Vasile Trifan

Cea mai simplă și exactă descriere a volumului de proză scurtă Lungul drum spre fericire al scriitorului Vasile Trifan se află pe coperta a patra: „Prin nuvelele din prezentul volum, autorul încearcă a revela secvențe miraculoase, atât de enigmatic prezente uneori în viața noastră”.

Într-adevăr, cele șapte nuvele din această carte au în comun suspansul, miracolul, destinul. Mă voi opri la trei dintre ele.

În povestea de dragoste care dă titlul acestei cărți, Lungul drum spre fericire, doi tineri se iubesc fără să și-o arate reciproc prea mult. Ne este dovedit, încă o dată, dacă mai era nevoie, că niciodată nu trebuie să-ți pierzi speranța. Se pare că nu avem prea mare putere să schimbăm destinul, dar uneori îl putem influența.

O nuvelă dragă mie, „Miracolul: Moș Crăciun există” este despre tragedia trăită de un copil de 9 ani, crescut de o bunică a lui pentru că părinții l-au părăsit. Plecat la colindat, fără prea multe haine pe el, intră în șoc termic și este aproape de a pleca și el. Dar două surori îl găsesc, îl iau în casa lor și îl readuc la viață. Peste ani buni, copilul are șansa să se revanșeze. Vă las pe voi, dragi cititori, să descoperiți dacă o va face, citind această poveste impresionantă.

„O femeie cu ochii dureros de verzi” este o poveste despre doi colegi de serviciu, unul șef, altul subaltern, care se urăsc de moarte. Subalternul găsește niște dovezi care-l pot incrimina pe șef. Se duce la el acasă, neinvitat, și-l șantajează. După multe acuze reciproce, fiecare ajunge să se gândească cum să scape de celălalt. O poveste misterioasă, cu tâlc și cu răsturnări de situație, care ar putea să se întâmple cu adevărat, destul de des, în lumea de astăzi.

Lungul drum spre fericire și o altă carte a scriitorului Vasile Trifan, Nume de cod: Bica, se pot achiziționa de la Librăria Coresi și le recomand cu drag:

http://www.librariacoresi.ro/shop?search=vasile+trifan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s