Părerea mea despre… „Jurnalul unei femei căsătorite” de Andreea Neagu

Jurnalul unei femei căsătorite este un mini-roman în care Andreea Neagu descrie cu romantism și talent părțile frumoase ale aventurii ce se înfiripă între doi tineri căsătoriți, numiți pur și simplu El și Ea.

El și-a iubit la început soția, dar s-a căsătorit doar din nevoia de siguranță, ducând acum o „viață paralelă de care se bucură din plin”. El face tot ceea ce-și dorește iar soția lui are tot ceea ce-și dorește din punct de vedere material. În plus, soția lui nu este geloasă.

Ea duce o viață caracterizată de „monotonie, depresie, lipsă de entuziasm”. S-a căsătorit timpuriu, nu neapărat din dragoste, ci pentru că așa a fost conjunctura pe vremea aceea când prioritățile erau altele. Soțul Ei este nemulțumit de tot ceea ce face Ea și, în plus, cei doi nu prea au pasiuni sau activități comune. Din cauza aceasta, Ea spune: „Cred că mai mult decât orice îmi lipsește un prieten. Sângerez după o dragoste a prieteniei, normală și firească”.

Este interesant să afli cum gândește o femeie căsătorită dar nefericită. Își spune că nu crede că este o generalizare, dar „să fim serioși, nu există monogamie”.

Și-atunci, desigur, spun unii, este foarte ușor să se ajungă la adulter. Fiecare găsește în celălalt ceea ce îi lipsește acasă. Vorbesc pe internet, se întâlnesc clandestin uneori, dar, după un timp, ajung la o răscruce: vor sau nu să mai continue? Putem, oarecum, afla răspunsul la această întrebare dacă citim Jurnalul unei femei căsătorite.

Ca din orice carte, și din aceasta putem învăța ceva. Fiecare ceea ce-și alege.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=andreea+neagu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s