Părerea mea despre… „Darul de Crăciun” de Constantin Munteanu

Fizician, inginer, scriitor și scenarist, Constantin Munteanu este membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru al Uniunii Cineaștilor din România. Are la activ o mulțime de cărți, piese de teatru, teatru de televiziune, teatru radiofonic, colaborări la reviste literare și premii pentru literatură.

Parte a ciclului de romane „Comedia Contemporană”, romanul Darul de Crăciun este o poveste de dragoste destul de scurtă, dar intensă, și care nu se poate uita niciodată.

Eroul romanului, Mihai, un scriitor pensionar, primește de la fiica lui, care este plecată pentru câțiva ani la perfecționare în Dallas, Texas, un cadou de Crăciun binemeritat: petrecerea sărbătorilor de iarnă alături de ea, în Statele Unite, perioadă presărată cu vizite la Dallas, Fort Worth, Chicago și New York. Însă altceva este considerat adevăratul dar de Crăciun de către tatăl fetei.

Mihai se îndrăgostește la prima vedere de șefa fiicei sale, o persoană importantă în statul Texas și care are un secret extrem de șocant, pe care-l aflăm până la urmă și pe care vă invit să-l aflați și voi, dragi cititori.

Acțiunea are loc pe parcursul unei perioade de timp destul de scurte, dar romanul, de aproape cinci sute de pagini, este îmbogățit cu amintirile lui Mihai despre țară, despre rude, despre foste și actuale iubite, nelipsind și incursiuni în lumea subterană a politicii. Romanul te ține mereu în priză făcându-te mereu curios să afli nu numai ce se mai întâmplă acolo, în excursie, dar și despre trecutul, destul de zbuciumat, al personajului principal. Descrierile orașelor prin care a trecut, ale întâmplărilor la care a luat parte, atât acum cât și în trecut, descrierea amintirilor, poveștilor de dragoste, dialogurile, umorul naratorului, sunt elementele componente fascinante ale unui roman bine scris de către un profesionist remarcabil, talentatul scriitor Constantin Munteanu.

Totul pare atât de real de parcă ai fi acolo. Povestirea, dialogul, sunt atât de naturale. Gândul personajului fuge, orice ar fi, acasă, ceea ce este atât de normal și adevărat. Mihai sare de la una la alta, așa cum orice om, care are mii de gânduri pe minut, o face. Lui Mihai, fiind scriitor, îi vin mereu idei pentru noile romane ce le va scrie. Cât de real este și acest fapt. În legătură cu viitoarele romane, am reținut un citat interesant din carte: „Și iubirile, ca și cetățile, ajung cu timpul o ruină; doar în literatură sunt eterne…”. Eu îmi doresc tare mult să citesc cât mai multe dintre cărțile scriitorului Constantin Munteanu.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=constantin+munteanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s