Părerea mea despre… „Rivali în fotbal și în dragoste” de Delia Mitroi

Delia Mitroi are o carte de vizită impresionantă, care pe mine m-a făcut să înțeleg de ce este pasionată de scris și de ce scrie atât de bine. Scriitoarea este absolventă a Facultății de Litere, Studii Europene, din cadrul Universității București, are un masterat obținut în cadrul programului „Cultură și Politică în Context European și Internațional” din aceeași facultate și a dobândit titlul de doctor în filologie la Școala Doctorală a Facultății de Litere de la Universitatea București.

Fotbalul este unul din hobby-urile scriitoarei, așa că nu este de mirare că Rivali în fotbal și în dragoste este nu numai un roman de dragoste, dar este și un roman în care dragostea se împletește cu protagoniști care se învârt în lumea – imaginară, în acest roman –, a fotbalului românesc.

O rivalitate, normală pe terenul de fotbal, este dusă prea departe în viața din afara lui. Povestea te înfioară uneori, aducându-ți aminte de filmele sau romanele cu gangsteri sau alții, cărora nu vreau nici să le pronunț numele.

Eu, cel puțin, sper că în lumea reală a fotbalului nu există așa ceva. Se știe foarte bine că rivalitatea sportivă duce la progres, formează sportivi mai buni și mai ambițioși. Dar dacă rivalitatea continuă și în afara sălii sau a terenului de sport, se poate ajunge mult prea departe.

Pe mine m-a impresionat această poveste și o felicit pe Delia Mitroi pentru talentul ei de a descrie culisele lumii fotbalului. Se vede că este o foarte bună cunoscătoare a acestui sport. Eu îmi doresc mult de tot ca știrile fotbalistice din roman să se adeverească și în realitate, cât mai repede, având în prim plan echipe românești de club sau naționale.

Rivali în fotbal și în dragoste este unul din acele romane pe care nu numai că nu poți să-l lași din mână până nu-l devorezi pentru ca să afli cum se termină, ci îți dorești să continue. Așa că, eu sunt unul dintre aceia care o încurajează pe scriitoarea Delia Mitroi să continue să scrie. Poate o continuare a acestei povești, pentru că eu cred că mai pot fi scrise multe pe această temă, dar și alte romane.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=delia+mitroi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s