Părerea mea despre… „Disonanțe de bon-ton” de Veronica Pavel Lerner, cu ilustrații de Adelaida Mateescu

O scriitoare consacrată, redactor la diverse publicații din România, SUA și Canada, membră a câtorva asociații de scriitori din Canada, Veronica Pavel Lerner scrie poezie, proză scurtă, miniaturi și articole pe teme literare, primind de asemenea câteva premii la concursuri de literatură românești. O putem găsi, printre altele, în revista literară online “LaPunkt”, dar și în revista „Observatorul” de la Toronto.

Disonanțe de bon-ton, doar una dintre numeroasele cărți publicate de Veronica Pavel Lerner în România și Canada, conține întâmplări hazlii trăite de scriitoare în timpul șederii în București, Montreal și Toronto.

Poveștile sunt adevărate, dar una, care mi-a plăcut în mod deosebit, este și despre o compunere inventată, scrisă în limba engleză, în care scriitoarea născocește ad-hoc un dialog între reprezentanții mai multor meserii. Am râs și mi-a plăcut mult întreaga poveste, cea adevărată, dar și sceneta inventată despre care a scris în această poveste.

Pe lângă amintiri din anii studenției bucureștene, Veronica Pavel Lerner ne delectează în Disonanțe de bon-ton cu scenete hazlii în care pune uneori în balanță viața cotidiană a unui european și a unui nord-american. Sunt întâmplări reale, neinventate, așa cum s-au întâmplat ele, în care scriitoarea ne povestește într-un stil caracteristic și cu un fin simț al umorului despre cumpărături, despre măsurile hainelor – diferite în America de Nord față de Europa –, despre schimbarea constantă a locului mărfurilor în magazinele mari, despre experiențe cu comis-voiajori insistenți, despre ridicolul unor reclame de la televizor, despre cultul ambalajelor produselor de orice fel, despre cumpărături online, despre experiența avută în sistemul medical – spitale, dentiști –, și câte și mai câte alte „ciudățenii” nord-americane.

O parte integrantă a cărții, caricaturile talentatei Adelaida Mateescu sunt simple dar atât de ilustrative și simți că, fără ele, cărții i-ar lipsi ceva. Scriitoarea și ilustratoarea fac o echipă perfectă pe care vă recomand pe voi, dragi cititori, să o descoperiți singuri.

Sunt atât de sigur că, la fel ca mine, cititorul se va regăsi în multe dintre pățaniile descrise cu atâta haz de scriitoarea Veronica Pavel Lerner.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=veronica+pavel+lerner

De asemenea, pe scriitoarea Veronica Pavel Lerner o puteți găsi în revista LaPunkt:

https://www.lapunkt.ro/author/veronicapavellerner/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s