Părerea mea despre… „Albul și negrul viitoarelor amintiri” de Ionel Barbă-Rasă

Albul și negrul viitoarelor amintiri este, într-un fel, o carte plină de învățăminte și cugetări, dar care are și elemente paranormale: viziunile personajului principal, un băiat, care are uneori ieșiri scurte din cotidian, timp în care poate vizualiza întâmplări ce se vor petrece cu mare acuratețe în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Dacă excludem părțile cu viziunile, în marea lor majoritate triste sau tragice, romanul conține povești de dragoste descrise simplu, cu naturalețe, gingășie, uneori cam stângaci, dar sincer. „Sufletele pereche formează, aproape, perfecțiunea.”, spune Ionel Barbă-Rasă. Pentru a afla mai multe despre „teoria sufletelor pereche”, vă recomand să citiți cartea.

Albul și negrul viitoarelor amintiri ne prezintă, de asemenea, amintiri, emoții, gânduri din copilărie, școală generală, liceu, facultate, serviciu, viață adultă și apoi de părinte ale unui băiat trecut prin plăcerile și greutățile normale, sau mai puțin normale, ale vieții.

Stilul de scriere te duce cu gândul la un jurnal intim al unui adolescent îndrăgostit, presărat cu elemente de filozofie, istorie și creștinism.

Discuțiile personajului principal cu mama lui, uneori prea intime pentru ca unii cititori să poată crede că ele ar putea avea loc, sunt ca un medicament pentru eroul nostru, sunt momente ce-i insuflă liniște sufletească și tăria de a continua pe drumul cel bun.

O lectură plăcută, antrenantă. Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=ionel+barbă-rasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s