Părerea mea despre… „Iubirea de pe net” de Maria Andreea Arotăriței

Un miniroman, o poveste adevărată, Iubirea de pe net descrie cu acuratețe și cu multe amănunte suferința unei foarte tinere adolescente prinsă într-o relație care, prea devreme, devine toxică. O relație pe care, neștiind ce va urma, și-a dorit-o puternic. Mirajul unei țări europene, dar și problemele de acasă, o determină, după o îndelungată analiză, să călătorească la băiatul întâlnit pe internet, cu care va avea o relație din care se va zbate să iasă. Se va zbate cu partenerul, dar se va zbate mai ales cu ea însăși.

Maria Andreea Arotăriței este o scriitoare foarte curajoasă, care merită respectul nostru, al tuturor. Are puterea să spună lucrurilor pe nume cu o naturalețe și dezinvoltură ieșite din comun. Scrie atât despre greșelile pe care le fac tinerii, dar și despre necesitatea de a cere ajutor de specialitate atunci când realizează că nu mai au scăpare. Iubirea de pe net este o carte care ar trebui citită de cât mai mulți tineri, și nu numai. Este o carte care ne demonstrează cât de ușor pot oameni fără scrupule să mânuiască persoane vulnerabile. O carte menită, așa cum scrie chiar Maria Andreea Arotăriței, „a-ți spune ție, celui care citești cartea, că încăpățânarea costă”.

Voi cita de asemenea părerea scriitoarei despre un om important din viața eroinei romanului: „M-a ajutat să văd drumul pe care nu-l vedeam, […] m-a învățat că sunt o ființă valoroasă, fie și doar prin faptul că sunt om.”

Eu mi-aș dori ca Maria Andreea Arotăriței să mai scrie și alte romane, chiar dacă nu povești adevărate, pentru că în Iubirea de pe net a dovedit că are un stil aparte, o ușurință deosebită de a descrie sentimente, fapte și locuri.

Cartea se poate achiziționa de la Librăria Coresi și o recomand cu drag:

https://www.librariacoresi.ro/shop?search=maria+andreea+arotăriței

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s