Îmbrăţişări gratuite

Vă mărturisesc că unele articole le scriu şi nu le pun aici. Rămân într-un loc la sfârşitul unui fişier şi se aşază „praful” pe ele. La fel a fost şi cu cele scrise mai jos. Le-am scris acum mai bine de două luni dar parcă nu am avut înclinaţia să le împărtăşesc cu voi. Azi însă am citit articolul împărtăşit de Anca pe pagina ei şi m-am hotărât să pun aici cele ce urmează. Mulţumesc Anca!


Îmi place să îmbrăţişez. Ceva se transmite în acel moment între cele două persoane care se îmbrăţişează.

Am simţit însă că unii oameni nu se pot exterioriza. Ori nu le place atingerea fizică, ori nu simt nimic. Nu ştiu. Am avut o experienţă din aceasta mai puţin plăcută, când la revederea după vreo 30 de ani cu cineva, eu am fost entuziasmat, am vrut să mă îmbrăţişez aşa cum simt eu, dar am primit în schimb o adiere rece. Dar nu am luat-o neapărat aşa. Eu sunt altfel, alţii sunt altfel, nu-i judec pentru asta.

Unora, cred eu, ne place să ne îmbrăţişăm. Nu e de mirare că de ceva (destul de mult) timp deja se poartă acea chestie cu îmbrăţişări gratuite pe stradă. Câţiva tineri, voluntari, scriu pe o pancartă „Îmbrăţişări gratuite” şi oricine vrea se îmbrăţişează cu ei. Când am văzut prima oară aşa ceva, am simţit că nu sunt singur. Nu sunt deosebit. Sunt şi eu ca mulţi alţii. Şi m-am bucurat.

Uneori simt că aş vrea să-i îmbrățișez pe toţi oamenii buni din lume ca să le simt vibraţia, să învăţ ce e bun de la ei. Iar pe oamenii răi, i-aş îmbrăţişa tocmai pentru a le retransmite bunătatea tuturor celor buni, ca să devină şi ei buni.

Ultima îmbrăţişare cu o persoană care nu îmi este rudă a fost în iunie 2016, atunci când lucram în acelaşi birou cu Isabela şi atunci când şefa mea de la Ministerul Mediului mi-a înmânat scrisoarea de ofertă pentru un loc de muncă permanent, obţinut după un lung proces (concurs) cu aplicaţie, interviu, examen. A fost o îmbrăţişare sinceră dar şi deosebită şi unică pentru tot ceea ce aducea cu ea. A fost o zi fericită, încununarea unei lungi perioade de speranţă. A fost frumos. Şi este în continuare. Vă îmbrăţişez cu drag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s