Râsul și scrisul

Pe vremuri râdeam din orice și cu orice ocazie și din această cauză eram agasant, nesuferit, enervant chiar, caracteristici pe care mi le-am păstrat peste ani, pot zice unii. De nesuferit ce eram, o dată era să mă bată chiar unul din cei mai buni prieteni ai mei pentru că nu mă opream din râs. Îl înțeleg atât de bine acum. Poate chiar meritam o bătaie.

Fratele lui a făcut chiar un experiment într-o zi: și-a ridicat degetul mic de la o mână și mi l-a arătat. Iar eu imediat am râs, după care el i-a spus unui alt băiat ce asistase la scenă: „Ți-am spus eu? Râde din orice, chiar și dacă-i arăți degetul mic.”

Totuși mi-e dor de perioada aia pentru că râdeam. Nu știam multe, dar râdeam într-una. La un moment dat în viață m-am oprit. Nu mai știu exact când.

Acum pot spune așa: dați-mi o literă și aș putea scrie orice despre ea sau cu ea. De exemplu litera O. Ce frumoasă și rotundă este. Ce frumoase nume încep cu litera O, ca de exemplu Oana sau Olivia sau Octav sau Olimpiu. Pe de altă parte, roata unui car sau a unei mașini seamănă cu litera o. Oare ce-o fi apărut prima dată: O-ul sau roata?

Din scris m-am oprit, chiar de mai multe ori. Dar apoi iar am scris. Cu râsul nu e la fel. Cu râsul m-am oprit și gata. Ce n-aș da să fie și cu râsul așa cum e cu scrisul: să pot reveni când am chef.

Fiți copii mereu. Râdeți când puteți și cât puteți mai mult. Nu vă lăsați intimidați de nimeni și de nimic.

La mulți ani tuturor copiilor, indiferent de vârstă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s