Ouă tari şi nuci

Mi-am adus aminte de un filmuleţ cu Stan şi Bran în care Bran este la spital, cu întregul picior drept pus în ghips, iar Stan îl vizitează. Şi ca orice om care vine în vizită, mai ales la spital, Stan îi aduce lui Bran ceva de-ale mâncării.

Bran: Ce ai adus acolo?

Stan: Ţi-am adus nişte ouă tari şi nuci.

Bran (făcând o mutră cum numai el ştie s-o facă): Ştii bine că nu pot să mănânc ouă tari şi nuci. Dacă voiai să-mi aduci ceva, de ce nu mi-ai adus o cutie cu bomboane?

Stan: Pentru că bomboanele costă prea mult.

Bran: Şi ce legătură are asta?

Stan: Nu mi-ai plătit nici ultima oară când ţi-am adus o cutie cu bomboane.

Stan, până la urma, ajunge să mănânce chiar el însuşi din ouăle aduse pentru Bran.

https://www.youtube.com/watch?v=-Oyt1fdU1k8

Ultima oară când am fost la o sindrofie, petrecere, aniversare, sau cum or fi vrut gazdele să-i spună, printre multe, multe şi felurite mâncăruri, fiind vegetarian, singurul lucru de care aş fi putut eu să mă ating au fost nişte morcovi fierţi sau făcuţi la cuptor cu ceva grăsime peste ei, nu mai ştiu, serviţi ca una dintre garnituri la friptură. E drept era şi pâine pe masă. A fost cu ceva timp în urmă, aşa că nu-mi aduc aminte dacă am mâncat ceva toată seara, dar morcovi din aceia sigur nu am mâncat. Nu pentru că nu mănânc morcovi; dimpotrivă, mănânc morcovi dar atunci am făcut pe fandositul.

În ultimii 18 ani de când sunt vegetarian, mi-a fost mereu dificil să mănânc ceva atunci când mergeam în vizită sau chiar la anumite restaurante care nu au deloc meniuri „de post”. Am fost întrebat de multe ori: păi dacă nu mănânci carne, atunci tu ce mănânci? Mulţi cred că mănânc numai legume şi fructe, legume nefierte, doar spălate, curăţate şi amestecate într-o salată fadă. Nu, nu e aşa. Sunt atâtea lucruri care le poţi mânca fiind vegetarian sau vegan. Nu intru acum în detalii, dar am vrut doar să spun că să ştiţi că, deşi este greu de crezut, există lume şi dincolo de carne. Iar cine a fost suspect de o tumoare benignă, sau cine vrea să mănânce diferit, fie doar ca să slăbească, fie doar ca să mănânce mai sănătos (lucru relativ, desigur) are de unde să se inspire.

3 gânduri despre “Ouă tari şi nuci

  1. Ohoooo, daaaaa!
    Nu sunt nici vegana nici vegetariană, dar nu ador carnea. Recunosc, îmi plac salatele de orice fel, salate sa fie ! Da fără maioneza, există o estetică a lor,combinații, culori.
    Haioasă treaba cu morcovii 😀!
    Codrin, săptămâna bună să ai ! 😊

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulţumesc Maria. Aşa cum scriam şi în „406” şi „Despre diete” în secţiunea „Mâncare”, eu nu recomand nimănui mâncatul unilateral. „A mânca puţin din toate”, asta e soluţia.
      Mă bucur însă când aud că sunt fiinţe cărora le plac salatele. Nici eu nu mă omor cu maioneza. Dar mănânc salate de toate felurile.
      Poftă bună la salatele ce le vei mâncă într-o săptămână cât mai frumoasă ce ţi-o doresc Maria!

      Apreciază

      1. Codrin, mulțumesc! 😊
        Din toate? Pai nu prea. Acuma problema este dacă eu mănânc o sărmăluța, deși îmi place, în mod sigur nu îmi va fi bine. Îmi cunosc bine organismul. Salatele Caesar în schimb sunt preferatele mele. Da, numa că trebuie să recunosc, când e vorba de înghețatăăă 😀
        Si uite așa sar de la un fel la altu’.
        Seară faină ție și celor dragi! 😊

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu